Kotlety ziemniaczane

 

SKŁADNIKI:

- 60 dag gotowanych ziemniaków;
- 10 dag wędzongo boczku;
- 1 jajko;
- 2-3 łyżki tartej bułki;
- sól;
- pieprz;
- bułka tarta do panierowania;
- olej do smażenia;


PRZYGOTOWANIE:

- ziemniaki i boczek zemleć w maszynce do mięsa;
- wbić jajko;
- doprawić do smaku solą i pieprzem;
- zagęścić masę bułką tartą;
- wyrobić na jednolita masę;
- zwilżyć dlonie wodą, formować plaskie kotlety;
- panierować je w tartej bulce i smażyć na rozgrzanym oleju;
- podawać z surowką z kiszonej kapusty lub itp.

  • /moje-gotowanie/499-dania-gowne/3889-moje-gotowanie-garnek-prowansalski-szybkie-danie-jednogarnkowe
  • /moje-gotowanie/499-dania-gowne/3382-potrawka-z-pieczarkami