Mortadela jak schabowy
SKŁADNIKI:
* 500g mortadeli.
* 3 jajka.
* sól.
* pieprz.
* papryka ostra.
* czosnek granulowany.
* bułka tarta do panierowania. (ja wymiszałem bułkę z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi)
* 5 łyżek mąki.
* oliwa do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
* Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce.
* Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać.
* Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.
* Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.
* Usmażone kotleciki można polać ketchupem.Przygotowałem na podstawie: Portal kulinarny gotujmy.pl
- /moje-gotowanie/499-dania-gowne/3127-moje-gotowanie-zapiekanka-z-piersiami-kurczaka
- /moje-gotowanie/499-dania-gowne/3089-udka-kurczaka-pieczone