Zielone naleśniki z dżemem rabarbarowym i polewą truskawkową

 

SKŁADNIKI:

- 2 niepełne szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- 2 jajka
- 1 mała płaska łyżeczka soli
- 1/4 paczuszki mrożonego szpinaku

PRZYGOTOWANIE:

- Rozmrożony szpinak zmiksowałem i dodałem do przygotowanego uprzednio ciasta. Wymieszałem.
- Po usmażeniu naleśniki posmarowałem po stronie bardziej usmażonej własnoręcznie zrobionym dżemem rabarbarowym. Złożyłem w trójkąty i ułożone na talerzu polałem polewą truskawkową.

  • /moje-gotowanie/499-dania-gowne/3089-udka-kurczaka-pieczone
  • /moje-gotowanie/499-dania-gowne/3056-moje-gotowanie-duszona-wtrobka-z-marchewk