Kuleczki mięsne z sosem, ryżem i młodą kapustą

SKŁADNIKI:


• 1 kg dowolnego mięsa mielonego* jajko
• łyżka bułki tartej
• łyżka sosu sojowego
• sól.
• pieprz
• cebula
• łyżka masła

 

PRZYGOTOWANIE:

• Mięso połączyć z jajkiem, tartą bułką, sosem sojowym, doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać na pulchną masę.
• Obraną cebulę drobno posiekać, zeszklić na łyżce masła, połączyć z masą mięsną.
• Formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
• Gotować w osolonym wrzątku przez ok. 7 min od wypłynięcia.
• Podawać z sosem pieczarkowym, ryżem ugotowanym na sypko oraz młodą kapustą.

  • /moje-gotowanie/499-dania-gowne/3051-moje-gotowanie-chrupice-misne-paluszki
  • /moje-gotowanie/499-dania-gowne/3041-moje-gotowanie-goabki-z-ryem-i-misem