Ciasteczka maślane

 

SKŁADNIKI:

- 1 kostka masła (250 g temp. pokojowa);
- 1/2 szklanki cukru pudru plus 1 łyżka;
- 1/4 szklanki skrobii kukurydzianej;
- 1 1/2 szklanki mąki pszennej;
- 1/2 łyzeczka soli;
- kilka kropel ekstraktu waniliowego;
- skórka pomarańczowa (opcjonalnie)

WYKONANIE

- wszystkie składniki sypkie przesiać;
- wszystko dokładnie wymieszać;
- nakładać łyżką na blaszkę;
- piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut;

Ciasteczka są bardzo delikate i bardzo pyszne! POLECAM!!!

Skorzystałem z przepisu Anny Olson (Kanada)

  • /moje-gotowanie/498-ciasta-i-desery/4346-moje-gotowanie-babka-na-majonezie
  • /moje-gotowanie/498-ciasta-i-desery/4237-moje-gotowanie-kruche-ciasto-ze-sliwkami-bez-i-kruszonk